Klímaszereléssel kapcsolatos tudnivalók


Kivitelezést és helyszíni felmérést vállalunk Budapesten és Pest megyében egyaránt.

Mivel minden kivitelezés az egyedi igényeknek és a helyszínnek megfelelően változik, vegye igénybe helyszíni felmérésünket, vagy hívjon minket a 06-30-929-49-49-es telefonszámon.

Budapest 3. kerület és vonzáskörzetében a helyszíni felmérés és tanácsadás ingyenes, egyéb helyszíneken bruttó 8000 ft.-, mely megrendelés esetén levonásra kerül a munkadíjból.

Egy átlag klímaszerelés esetenként kb. 3-5 órát vesz igénybe, ennyi ideig tart amíg a telepítést befejezzük, takarítunk magunk után, és megmutatjuk a klíma működését.

Főszezonban is igyekszünk két héten belüli időpontot adni. Bár előfordul olyan is, amikor felszabadul időpont és meglepően hamar tudunk időpontot adni. Érdeklődjön e-mailben vagy telefonon az éppen aktuális lehetőségekről!

Fontos megjegyezni, az általunk telepített és nálunk vásárolt készülékek garanciáját és telepítési tanúsítványának ügyintézését mi intézzük, Önnek ezzel nem kell foglalkozni.

Az aktuális legjobb ajánlatot adjuk Önnek, több típusra és árkategóriában, segítünk a legjobb döntést meghozni Önnek.

Kizárólag számlával, garanciával és magyarországi hivatalos beszerzésű klímákkal, és minőségi anyagokkal dolgozunk!


Klímatelepítés 3 fm.- ig.

4 kW teljesítményig.Mit tartalmaz a feltüntetett ár?

 • Budapest területén és vonzáskörzetében a kiszállást
 • a klíma beszerzés teljes ügyintézését és a telepítési helyszínre történő szállítását,
 • a kültéri és a beltéri egység felszerelését,
 • normál 450 mm-es kültéri fali tartókonzolt+speciális rezgéscsillapító bakokkal,
 • a szereléshez szükséges minőségi anyagokat,csavarokat, tipliket, szigetelő és tömítő anyagokat, villásdugót, stb.
 • a kültéri és a beltéri egység közötti kalorikus kör kiépítését (épületen belül dekorcsatornában) 3 fm.- ig.
 • a cseppvíz elvezetését
 • a kiválasztott készülék szakszerű beüzemelését,
 • kültéri és beltéri egység elektromos összekötését
 • hálózatra csatlakozást a legközelebbi áramvételezési pontra (konnektorba vagy kötődobozba)
 • a beszerelés végeztével szükséges elektronikus és papírmunka (klímavédelmi hatóságnál való lejelentés, garancia, számla kiállítása)
 • alap szintű oktatást a felhasználó részére
 • két kolléga 4-5 órás munkadíját
 • takarítást

Mit nem tartalmaz a szerelés költsége?

 • A 3 fm.- feletti kalorikus kör kiépítéséhez a vegytiszta rézcsöveket, elektromos kábeleket és cseppvízcsövet, dekorcsatornákat és a hozzá tartozó idomokat, szükség szerinti hűtőközeg rátöltést, melynek költsége bruttó 5900 Ft.-\ 0,5 fm.

 • A parkolási költségeketAmennyiben a kondenzvíz elvezetése nem oldható meg gravitációs úton, kondenzvíz átemelő szivattyút kell használni, melynek az árát (nagyságrendileg 32 000 Ft.- tól) nem tartalmazza a szerelési költség.

  Fontos tudnivalók megrendelés előtt:

  Csak olyan helyre szerelünk kültéri egységet, ahol nem balesetveszélyes és megfelel a technológiai előírásoknak.Amennyiben önnek fejben már meg van az új készülék kültéri egységének a helye, érdemes egyeztetni a szomszédokkal, valamint tájékozódni a helyi építési szabályokról.Sok helyszínen az épület homlokzatára nem lehet elhelyezni a kültéri egységet műemlékvédelmi okból, de lehet ez egy társasházi szabályozás is.Érdemes megrendelés előtt ezekről tájékozódni.  Nagyon Fontos!!!
  Bontott készüléket nem telepítünk!


Az épület külső szigetelését tervezi?

lehetőség van nagyobb konzolra szerelés a kültéri egység tekintetében. Ez plusz bruttó 8999 Ft.-tól, azonban szigeteléskor nem kell a készüléket megbontani!


Lesznek még további költségeim?

Erre rövid választ tudok adni: NEM, nem lesz, nincs további rejtett költség. A felmérés után adott ajánlat minden, a csomagban foglalt szerelési költséget tartalmazni fog.


Megrendelhetem a karbantartást a következő szezonra?

Természetesen IGEN, a karbantartás megrendelhető. Ne feledje, ez kiemelten fontos az Egészségünk és az eszköz Garancia miatt!bruttó

74 990 Ft.